dilluns, 28 de març del 2016

Presentació II Congrés, 19 i 20 d'Abril 2016. Auditori Barradas

Us donem la benvinguda al II Congrés sobre l'Ocupació de les Persones Aturades de més de 45 anys, que tindrà lloc el proper 20 d'Abril a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llogregat. 


Amb el lema “L'Experiència és un valor. No t'ho perdis!”, el congrés té com a principal objectiu compartir un espai d’experiències per impulsar noves idees cap a l’ocupació del col•lectiu. Les conclusions es faran arribar als organismes públics: Ajuntament de l’Hospitalet, Generalitat de Catalunya i Govern estatal. També volem demostrar que l’experiència en la vida, en general, i en l’activitat laboral, en particular, té coma resultat més eficiència.



De la mateixa manera que el primer congrés, celebra el mes de desembre de 2014, en aquesta ocasió comptem amb ponents amb importants coneixement i reconeguda trajectòria. Estem segurs que les seves aportacions seran de molta utilitat en un context on les taxes d'atur continuen sent molt altes: el 2015, un 20.9% a Espanya i un 17.7% a Catalunya. A banda gairebé la meitat d'aquestes persones, un 40%,  són persones aturades de més de 45 anys.


El dia 19 d'abril, a les 20 h, dins del programa del congrés i al mateix Auditori Barradas, estrenarem l’obra de teatre 45+ L’odissea, que tracta el tema de l’atur del col•lectiu. És una manera d’acostar la problemàtica de l’atur a través del teatre i hi participem persones d'Assat50, de la mà de PlàuditeTeatre-Espai d’Arts Escèniques, en el vessant del teatre comunitari-teatre social.


També volem fer visibles les altes taxes d'atur de llarga durada que pateix el col·lectiu, que en molts casos es troba en risc d'exclusió social, i reclamar l'atenció dels poders polítics. Calen mesures que generin ocupació real - ja que actualment l'ocupació  que es genera és molt precària-, que l'economia es recuperi i millori la despesa de les famílies. L'atur de llarga durada és un gran obstacle per a la recuperació econòmica.


Esperem tenir l'ocasió de gaudir de la vostra companyia i que el programa us sigui interessant. El congrés s'adreça tant a persones en situació d'atur com a persones expertes en reinserció laboral, en economia, etc., i a qualsevol persona interessada en el tema.

Maria Hilda LOPEZ

Presidenta Assat50

Per més informació: congresassat2014@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada